Hudormene har meldt sin ankomst – Hva gjør du..?
Her får du presentert 7 gode råd til hvordan du blir kvitt hudormer – Utrolig enkelt!
Det er viktig å nevne at man ikke blir kvitt hudormene på et par timer, det er gode rutiner som er løsningen på problemet.
Gå til avsnitt
Fjern hudormer enkelt med komplett sett!
For at det skal bli enklere for deg å bli kvitt hudormene, har NJORD samlet en rekke essensielle produkter i et «NJORD – Perfect face» sett. Da vi vet hvor irriterende og vanskelig det kan være å bli kvitt hudormene har denne pakken en utrolig gunstig pris! Med settet får du alt du trenger for å bli kvitt hudormene.
7 råd til hvordan man best fjerner hudormer
Vi har satt sammen våre 7 beste tips og rutiner for hvordan du kan fjerne og bekjempe hudormeproblemer.
1. Eksfolier huden for å unngå hudormer
Jaha, «eksfolier» huden sier du? Ta det helt med ro, dette er super enkelt.. Du skal skaffe deg en hudkrem, som inneholder slipestein eller korn. Når du gnir denne kremen utover ansiktet blir den eksfoliert – verre er det ikke!
Så hvorfor i alle dager skal jeg smøre «småstein» rundt i ansiktet..? Jo, det skal jeg fortelle deg. Når du eksfolierer huden fjerner du døde hudceller, og dette gjør at de ikke tetter talgkjertelene dine.
2. Fjern hudormer med en hudormfjerner
Det anbefales du ikke klemmer ut hudormene – spesielt IKKE ved bruk av neglene. Dette er fordi neglene har, selv om du vasker hendene godt, en bakterieflora som kan infisere huden.
Men vi har alle stått i situasjonen der vi ikke klarer å la være – man må bare klemme – så hva gjør vi? Hudormfjerneren kan da anbefales på det varmeste! Den er effektiv og enkel å holde ren. Damp huden før du begynner å klemme! Dette gjøres ved hjelp av et varmt håndkle over ansiktet eller holde ansiktet over varmt vann – dette åpner porene.
3. Salicylsyre mot hudormer
Salicylsyre – da begynner det å bli deilig og spesifikt. Så hva slags effekt har så dette? I likhet med eksfoliering (se råd nr.1) fjerner den døde hudceller, men det hjelper også mot inngrodde hår og kviser!
Salicylsyre forebygger uren hud, dreper bakterier og hindrer nye utbrudd. Kan brukes opp til to ganger daglig, for et fantastisk resultat.
4. Damp i ansiktet kan fjerne hudormer
Er du en som klemmer og styrer så fort du ser en hudorm? Det er viktig med litt forbredelser, om man vil ha best mulig resultat!
Du skal alltid dampe ansiktet før du gyver løs på hudormene. Kok opp vann i en gryte eller en vannkoker, og hell vannet over i en skål.
Plasser ansiktet ditt over dampen, og legg evt. et håndkle over hodet for økt effekt. Etter noen minutter med hode i dampen, kan du forsiktig begynne å klemme ut hudormene. Vask deretter med vann og såpe.
5. Fjern hudormene ved hjelp av en ansiktsmaske
Frembringer ordet «ansiktsmaske» en viss skepsis? Det vil det ikke gjøre hvis du har prøvd det. Vi kan love deg at du ikke trenger å ha agurkskiver over øynene!
Ansiktsmaske er et genialt redskap, for deg som vil bli kvitt hudormer. Den går inn i huden, renser og gjør den myk og deilig. Ansiktsmasken brukes maks én gang i uken.
6. Benyolperoxid mot hudormer
Brukes med måte! Benyolperoxid er utrolig kraft, og fåes kun i mindre doser uten legeerklæring. Fungerer ekstremt godt mot hudormer, kviser og uren hud. Benyolperoxid er utrolig kraft, og fåes kun i mindre doser uten legeerklæring. Fungerer ekstremt godt mot hudormer, kviser og uren hud.
7. Daglige vaskerutiner for å unngå hudormer
Så nærmer vi oss slutten! Det syvende rådet – akkurat som i eventyrene. Du får dessverre ikke presentert en mirakelkur, som gjør at du aldri mer trenger å tenke på huden din.
Allikevel er det ekstremt viktig – daglig vaskerutiner.En daglig rutine med antibakteriell såpe morgen og kveld vil gi resultater! Grunnen til dette er at huden skille ut talg og døde hudceller som må fjernes. For de fleste vil to ganger om dagen være det optimale – ikke flere, da blir det overvasking.
Generelt om hudormer
Først litt generell info om hudormer, slik at vi får klargjort hva en hudorm egentlig er. For det første er de selvfølgelig ekstremt irriterende! Men det er rett og slett en liten prikk eller kvise som sitter i en pore i huden. Hudormer er en type akne som på fint språk heter åpne komedoner. Kloke leger og fagfolk mener at hudormen er det første stadie i utviklingen av kviser (akne). Det skjer ved at hudormene dannes før det trenger bakterier inn i porene i huden. Når det skjer kommer det betennelse og irritasjon i porene og kvisene kommer ut.
Det finnes to type hudormer; svarte og hvite.
- Svarte hudormer – Blir også kalt åpne hudormer. De svarte hudormene er små svarte prikker på huden og er derfor lette å se. Den svarte fargen er en slags pigment og er ikke skitt. En åpen hudorm betyr at den er åpen slik at overflødig hudfett kan sive ut og lage kviser.
- Hvite hudormer – Det er selvfølgelig det motsatte – nemlig en lukket hudorm. De hvite hudormene ses som små hvite prikker på huden. De stenger hudfettet inne slik at det ikke kan komme ut. De hvite hudormene blir dannet av døde hudceller, bakterier og talg som fester seg sammen inne i porene.
Årsaker til at hudormer oppstår
I puberteten er det større sjanse for å få hudormer. Det skylles hormonet dihydrotestosteron som gir overproduksjon av talg.Faktisk er noen av de kraftigste reseptbelagte produkter mot kviser (som for eksempel roaccutan) produkter som fjerner talgproduksjonen fullstendig i den perioden du tar medisinen. Derfor er det ikke lett å få legen til å gi deg denne type medisin da det kan gi leverskader.En annen grunn til at man får hudormer er at huden ikke blir renset ordentlig eller ofte nok. Når huden ikke blir renset samler porene døde hudceller sammen. Porene blir raskt overfylt med døde hudceller og danner talg i porene – Og hudormene oppstår!
Porene kan også bli overfylt av foundation, solkrem, sminke og overforbruk av fuktighetskremer. Det er viktig å vite at man ikke må overvaske eller overskrubbe huden. Huden trenger talg for å gjøre huden myk og smidig, og hvis du skrubber bort al talgen produserer kroppen mer talg og problemet blir verre! Prøv å finn den gyldne middelvei.
Hvor kan man ha hudormer?
Hudormer kan forekomme de fleste steder på kroppen, det er dog vanligst at de oppstår i T-sonen (panne, nese hake) i ansiktet og på brystet.